Teoria evoluției este una dintre cele mai profunde idei ale umanității, oferind o explicație solidă a existenței noastre pe Pământ. În ultimul secol, teoria lui Darwin a fost confirmată de descoperiri revoluționare în biologie, genetică, antropologie, psihologie și neuroștiințe. Aceste descoperiri au transformat evoluția într-o meta-teorie unificatoare a științelor vieții, ceea ce impune integrarea sa în științele sociale, inclusiv în studiul comportamentului politic uman. 

La următoarea discuție din seria Transylvania Lectures, vom explora modul în care comportamentul politic poate fi analizat prin prisma științelor cognitive și a psihologiei evolutive. Vom examina interacțiunea dinamică dintre biologie și cultură și vom analiza modul în care creierul și mintea navighează în peisajul social. Prin adoptarea unei perspective evolutive, vom obține noi perspective asupra unor teme de actualitate, precum populismul, știrile false, teoriile conspirației, polarizarea politică, extremismul violent, religia, terorismul, imigrația, criminalitatea și diferențele de gen. Participanții vor dobândi o înțelegere mai profundă a comportamentului uman și a societății, dobândind cunoștințele necesare pentru a evalua critic politicile publice. 

Speakerul invitat va fi Dr. Leonardo Gabriel Orlando Faus, doctor în științe politice și relații internaționale la Sciences Po Paris, licențiat și master în filosofie la Sorbonne, cu un postdoctorat în științe cognitive și psihologie evolutivă la École Normale Supérieure de Paris. Cercetările sale se concentrează pe abordările biologice și evolutive ale comportamentului politic. 

Moderatorul discuției va fi Borbála Hatházy, coordonator relațiilor internaționale la MCC. 

Evenimentul se va desfășura în limba engleză. Intrarea este gratuită. Dacă doriți să participați vă invităm să completați formularul de mai jos:

ÎNSCRIERE

Pentru mai multe informații urmăriți evenimentele noastre de pe Facebook.