Viziune

462345ec697bdc5444c1542abc028efb243fbf02.jpeg

25 de ani de muncă pentru promovarea talentului maghiar

Acum 25 de ani, Mathias Corvinus Collegium (MCC) și-a început activitatea în domeniul promovării talentelor tinerilor. MCC consideră că susținea tinerilor cu talente remarcabile este o chestiune vitală de interes public.

Parlamentul Maghiar a recunoscut eficiența activității MCC și a ales organizația ca și viitoare bază de promovare a talentului în Bazinul Carpatic. Parlamentul a oferit resurse pentru realizarea acestui proiect în momentul în care a încredințat organizației zece la sută din acțiunile Gedeon Richter Plc și zece la sută din acțiunile MOL. Rentabilitatea acțiunilor și a altor fonduri bugetare va fi folosită pentru a dezvolta activități de încurajare a talentului în cadrul MCC pentru beneficiul tuturor maghiarilor din Bazinul Carpatic. Îmbunătățind în continuare calitatea programelor noastre de formare și făcându-le accesibile pentru un număr tot mai mare de tineri, MCC își poate extinde acoperirea în întreaga regiune.

Datorită programului nostru renumit, lansat în toamna anului 2020, MCC urmărește să devină cea mai importantă instituție de talent pentru tinerii din Bazinul Carpatic.

 

MCC începe acolo unde educația convențională se termină

Pentru a sprijini tinerele talente, MCC pune la dispoziție programe de formare gratuite, de înaltă calitate și gestionează producția intelectuală a proiectului nostru (publicarea de cărți, alte publicații, apariții în media, discuții la mese rotunde, programe de mobilitate).

MCC oferă oportunități educaționale pentru toate vârstele. MCC oferă training pentru elevii talentați din școala primară, liceu și pentru tinerii adulți din programele de absolvire, permițându-le să performeze și mai bine în sistemul de învătământ convențional. MCC nu este nici un concurent, dar nici o alternativă la instituțiile de învățământ public și superior; este independent și complementar față de acestea. MCC nu este un loc de educație în masă, ci un loc pentru munca personalizată de grup, în grupuri mici. În timp ce învățământul public convențional și învățământul superior țintesc spre transmiterea cunoștințelor de bază, uniforme și universale, MCC oferă cunoștințe dincolo de acel nivel, pentru ca studenții noștri să poată dobândi o abordare mai specifică, croită pentru interesele lor personale.

MCC este, de asemenea, dedicat construirii unui sistem de alumni puternic. MCC are un birou de carieră desemnat și, pe lângă cursurile de formare gratuite, studenților li se oferă și burse în funcție de performanța lor academică. Ne străduim să ne asigurăm că cei care au fost odată studenții ai MCC, se vor uita mai târziu înapoi la instituția noastră de talent ca fiindu-le alma mater și se gândesc la anii petrecuți la Collegium Mathias Corvinus cu mândrie.

 

Construind Organizația în Transilvania

MCC oferă oportunități tinerilor entuziaști care își doresc să-și servească societatea și comunitățile lor apropiate. Aceste oportunități le permit să-și arate întregul potențial, să exploreze lumea, să se familiarizeze cu procesele internaționale și să învețe de la cei mai buni instructori, gratuit, indiferent de situația lor geografică și financiară.

Mathias Corvinus Collegium funcționează în nouă centre de formare: Arad, Miercurea Ciuc, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Oradea, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Satu Mare și cemtrul Veresszék de lângă satul Iacobeni, județul Harghita. În toate centrele, personalul și studenții se pot aduna în centre confortabile și bine echipate. Clădirile din centrele orașelor au primit un lifting marca MCC, creând un mediu plăcut pentru învățare și o varietate de activități. Centrul administrativ transilvănean al organizației se află în Cluj Napoca, locul de naștere al regelui Matthias.

Suntem prezenți în 28 de locații de-a lungul Bazinul Carpatic, ajungând la un număr de 7.300 de studenți. De-a lungul următorilor ani, țintim să pregătim în jur de 10.000 de elevi și studenți în varietatea noastră de programe.

 

Ideologic independent, dar nu neutru din punct de vedere al valorilor

În concluzie, MCC sprijină tinerii care sunt dedicați țării natale, care doresc să contribuie la comunitățile lor locale și care se simt responsabili pentru compatrioții lor și pentru mediul lor. Îi ajutăm, independent de mediul lor social sau cultural, să-și descopere potențialul și să prospere în beneficiul lor și, pe termen lung, în beneficiul comunității.

Scopul nostru este să pregătim următoarea generație de oameni talentați, deschiși la minte, cu experiență internațională și care au o cunoștință bună a limbilor străine. Cu acest set de abilități, aceștia vor putea reprezenta interesele comunității cu încredere, chiar și pe fondul competiției globale, și să ia parte la dezbateri interne și internaționale, precum și la deciziile care determină viitorul comunității lor. În același timp, ei pot contribui la consolidarea discursului public și al culturii, astfel devenind reprezentanți de valoare ai vieții culturale, economice și sociale ale societății.