Reading time: 2 minutes

A fost o vară de neuitat pentru studenții Mathias Corvinus Collegium (MCC) care au avut posibilitatea de a studia în străinătate cu sprijinul programului de burse Training Grant.

9 studenți au reprezentat echipa MCC din Transilvania în diferite programe profesionale de vară. Bursa MCC Training Grant, lansat în 2021, oferă studenților universitari posibilitatea de a participa la programe de formare, studiu și cercetare în străinătate. Candidații pot alege dintre programele anunțate în funcție de interesele lor.

Prin intermediul acestor activități, studenții își pot îmbunătăți competențele lingvistice și își pot extinde cunoștințele în domeniile politicii, dreptului, economiei, științelor sociale și tehnologiei. Participanții au dobândit noi cunoștințe la universități din țări precum Danemarca, Regatul Unit, Grecia, Olanda, Germania și Elveția. Următorii studenți MCC au obținut bursa:

Orsolya Bálint a câștigat o bursă la 4th International Bachelor Summer School for Climate Change Research Universitatea din Berna, Elveția. În cadrul cursului, subiectul schimbărilor climatice a fost abordat din perspective științifice, economice, juridice și politice.

Karola Kovács a participat la 5th CreteLing Summer School of Linguistics, unde a studiat neuro- și psiholingvistică, dar a participat și la cursuri despre relația dintre evoluție și limbă, bilingvism și sintaxă teoretică. Programul a fost găzduit de Universitatea din Creta, în Grecia.

Edith Moldovan a fost studentă la Branding and Identity Design Short Course la University of the Arts London, Marea Britanie.

Daniel Rotaru este participant la programul Scrutopia Summer School, un program unic de filosofie inspirat de viața și opera lui Sir Roger Scruton.

Botond Szilágyi și Márk Végh au participat la școala de vară "Analytics, Data Science & Decision Making Summer School" la Universitatea din Essex. La cursuri au studiat relația dintre optimizare și învățarea automată și să dobândească experiență teoretică și practică în domeniul științei datelor.

Bence Tőkés a participat la un curs de inginerie la Universitatea RWTH Aachen din Germania. Programul i-a oferit o perspectivă asupra Industriei 4.0 și a tehnologiilor de producție de ultimă oră. 

Pe lângă învățare și cercetare, activitățile de petrecere a timpului liber au oferit, de asemenea, oportunități excelente de relaționare între participanții internaționali, iar studenții MCC au dobândit experiențe valoroase.